Teteje
7 + 1 ok, amiért érdemes otthon sütni - Nutriklub
fade
541
single,single-post,postid-541,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
Nutriklub / allergia  / 7 + 1 ok, amiért érdemes otthon sütni
1000_tipp_az_elso_1000_napra_7-1_ok_amiert_erdemes_otthon_sutni

7 + 1 ok, amiért érdemes otthon sütni

Írta: Koronczay Edit | A teljes cikket elolvashatjátok Koronczay Edit blogján is.

Azt vallom, hogy a házilag elkészített ételek, péksütemények, sütik a legfinomabbak. Ennek főleg azóta van nagy jelentősége és értéke, mióta diétázunk és ezáltal sok-sok mindenre és sok-sok mindennel vigyáznunk kell.

 

Atikám történetét itt olvashatjátok el!

Gluténmentesen étkezni és élni nem könnyű, de ha a címkéken még a tejmentességet, szójamentességet és lupinmentességet is figyelni kell, akkor az már igazán érdekes élet. A kisfiam ezek mellett még fruktózérzékeny is… Mégsem panaszkodom.

Diétás tanácsok többszörös táplálékallergiásoknak – Tippek, ötletek a mindennapokra

A diéta sok mindent és sok jót ad, adott nekünk. A mentes életnek rengeteg mindent köszönhetünk.

 

10 + 1 dolog, ami JÓ a gluténmentes diétában

Sosem fogom elfelejteni a kezdeti próbálkozásaimat a konyhában. Amikor lazán és magabiztosan azt hittem gluténmentesen és stb. mentesen sütni pont olyan, mintha normál liszttel tevékenykednék. Aztán rájöttem, ez túl szép lenne… Hol kőkemény, hol nyers, hol ízetlen, hol gusztustalan, hol ehetetlen lett az adott étel, süti, péksüti.

De nekünk, diétázóknak sosem szabad feladni, hiszen muszáj otthon sütni. Egy idő után ráérez az ember. Az ehetetlenből ehető lesz. A keményből puha. Az ízetlenből finom. A gusztustalanból gusztusos. Az ehetetlenből pedig ehető. Ehető? Inkább mesés ízű finomság.

 

Az alapanyagokat itt vásárolom:

http://www.egeszsegmarket.hu/

 

1000_tipp_az_elso_1000_napra_7-1_ok_amiert_erdemes_otthon_sutni_1

 

1000_tipp_az_elso_1000_napra_7-1_ok_amiert_erdemes_otthon_sutni_2

 

A gluténmentes lisztekre rá kell érezni. Meg kell tanulni kezelni őket. És akkor rájössz, nincs is finomabb a házilag elkészített finomságoknál. Azt vallom, hogy az otthoni ízeknél nincs jobb…

 

1000_tipp_az_elso_1000_napra_7-1_ok_amiert_erdemes_otthon_sutni_3

 

1000_tipp_az_elso_1000_napra_7-1_ok_amiert_erdemes_otthon_sutni_4

 

Ennek 7 oka is van:

  1. Tudom milyen összetevőket tartalmaz, hiszen mindent, én tettem bele. Csak az van benne összetevőként, amit én beletettem.

  2. Sokkal olcsóbb, mintha a boltban, készen vásárolnám meg. Akkor is olcsóbb, ha a gluténmentes alapanyagok nagyon drágák.

  3. Nem kell félnem a keresztszennyeződéstől.

  4. Nem kell lesnem a címkét, az összetevőket, az allergén információt. Hiszen nincs is rajta. Ez otthon készített étel. Biztosan nincs benne olyan allergén, ami nekünk árthatna.

  5. Az illat, ami sütés közben a lakásban árad, az fantasztikus. Mindig úgy érezzük magunkat, mintha egy pékségben lennénk.

  6. A gyermekeim sokkal jobban értékelik az ételt. Tudják, hogy otthon, a két kezünkkel készült. Büszkék rá.

  7. Mivel rengeteget sütök, a gyerekek nagyon kíváncsiak. Kezdettől fogva sokat vannak kint velem a konyhában, nézik, mit és hogyan csinálok, kérdeznek, érdeklődnek, sőt egyre többször ők maguk akarják megsütni  – a segítségemmel persze- az adott sütit/péksütit/kenyérfélét. Ezáltal szerintem egy biztos alapot kapnak a jövőjükhöz. Korán megtanulják mit és hogyan kell elkészíteni. A diétájuk miatt pedig ennek óriási a jelentősége.

+ 1 ok: Sokkal, de sokkal finomabb az, amit otthon készítesz. Legyen szó akár kenyérről, zsemléről, muffinról vagy gofriról…Bármiről…

 

Hát ezért imádok én otthon sütni…

 

1000_tipp_az_elso_1000_napra_7-1_ok_amiert_erdemes_otthon_sutni_5

Nincsenek hozzászólások

Hozzászólás