Teteje
Vésztartalék a konyhaszekrényben - Nutriklub
fade
557
single,single-post,postid-557,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
Nutriklub / Hozzátáplálás  / Vésztartalék a konyhaszekrényben
elso_ezer_nap_muzli_nutriklub_anyuka_palyazat

Vésztartalék a konyhaszekrényben

Írta: Krisztina Varsányiné Bagdi

Nálunk a szekrényben mindig van egy két apróság, amit a rohanás közben, a polcról lekapva és a hátizsákba rejtve gyors tízórait hozhatunk össze. Íme néhány tipp, hogy nálunk mi rejtőzik a szekrényben.

 

Gyümölcspüré:

Már mindegyik nagyobb cég és drogéria készít saját terméket ezen a piacon, így óriási a választék és ízkavalkád. A gyermekeim szeretik. A hozzátáplálás kezdetén sokszor készítettem – főleg a téli időszakban, amikor nem igen volt friss, megbízható forrásból származó gyümölcs -gyümölcspüréből desszertet.

Különböző rizspépet vagy natúr gabonapépet használva bio, cukrot nem tartalmazó gyümölcspépet összekeverve nagyon finom uzsonnákat és tízóraikat csináltam. Ezt bárhol összekeverhetjük, csak egy előkét, tálkát és kiskanalat mindig tartsunk a pelenkázó táskánkban.

 

Babakekszek:

Széles a választék, érdemes résen lenni és tudatosan választani főleg az első időszakban. A nagyobb boltok és drogériák “baba-részlegein” érdemes válogatni és nem a felnőtteknek kirakott termékek körül.

 

Préselt gyümölcsszelet:

Személy szerint olyan gyerekeknek ajánlanám, akik már sok foggal ügyesen rágnak.

Szárított almakarika, egyéb szárított gyümölcs, mazsola: A hozzátáplálási táblázatokban leírják, mikor milyen gyümölcsöt érdemes adni a gyermekünknek. Ezt figyelembe véve és az életkori sajátosságokat is, nyugodtan adhatunk aszalt gyümölcsöket is. Ez jó az emésztésnek és finom rágcsálnivaló, persze felügyelet mellett! Főleg, ha apró, mint a mazsola, ami könnyen leszaladhat a torkán egy kisebbnek.

 

Müzlik tej nélkül:

Nálunk a gyerekek – anyutól látva – nagyon szeretik szárazon rágcsálni a teljes kiőrlésű, asztalt gyümölcsökkel ízesített zabpelyheket és müzliket. Végszükség esetén ez is megteszi, ha tényleg nincs otthon semmi. 🙂

Nincsenek hozzászólások

Hozzászólás